facebook

Сепаратисти ведуть обстріли з усіх видів зброї

Військові стверджують, що сепаратисти за минулу добу не вели обстрілу всього годину.

1622874




Сепаратисти з 18.00 вівторка до ранку середи продовжили обстрілювати позиції українських військовослужбовців, а також населені пункти Донбасу зі стрілецької зброї, танків і артилерії, в тому числі і калібром понад 100-мм, інформують в прес-центрі АТО.

“Починаючи з 18.00 вчорашнього дня вони максимум годину не стріляли по території, де люди не хочуть війни. Свою криваву і жорстоку справу бандформування робили за допомогою заборонених мінськими домовленостями артилерії, мінометів, а також гранатометів, іншої наявної у них зброї”, – йдеться в зведенні.

Так, інформують в прес-центрі АТО, на Донецькому напрямку найбільше бойовики стріляли по Пісках, використовуючи мало не весь арсенал своєї зброї. У районі Широкиного стріляли з мінометів великих калібрів.

“На Артемівському напрямку прихильники так званого Російського світу масовано обстріляли з 152-мм артилерії Дружбу … З 120-мм мінометів і озброєння танка вели вогонь по Ленінському та Кірові”, – йдеться у зведенні.

Також з ночі і до ранку бойовики не припиняли обстріли Станиці Луганської. У н.п. Щастя працював снайпер.

“Звичайно ж не залишили вони без уваги і мирні населені пункти, двічі обстрілявши із зенітних установок і великокаліберних кулеметів населений пункт Опитне”, – додали в прес-центрі.

Безпілотні літальні апарати бойовиків з’являлися в небі над Щастям, Орловським, Талаківкою, Чермаликом та іншими населеними пунктами.

У свою чергу сепаратисти також заявляють про обстріл з боку військових. Зокрема повідомляється, що селище Кремінне біля Донецька обстрілювали майже весь день.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні в штабі АТО назвали сили сепаратистів Донбасу. За їхніми даними, на сході воюють 430 тисячі осіб, з них 9 тисяч російських військових. Крім того, на озброєнні у сепаратистів перебувають близько 700 танків, стверджують в АТЦ. Військові напередодні повідомили, що сили АТО готові стримати противника в разі активних наступальних дій,у тому числі з використанням великої кількості танків і бронетехніки.

Читайте також:  Під Горлівкою відбувся запеклий бій з важким озброєнням

Шукайте деталі в групі Facebook