facebook

Польща планує боротися з нелегальними заробітчанами і надасть Україні 100 млн.євро!

У регістрах управлінь зайнятості Польщі вже офіційно зареєстровано



чотири тисячі іноземців, тим часом польські фірми запрошують чергових працівників, в основному – з Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей.

Видання «Rzeczpospolita» підкреслює, що запрошення від польського роботодавця стало в Україні цінним документом, а отже масово зростає кількість посередників, які за гроші пропонують привабливу роботу в Польщі.

Згодом виявляється, що: або такого роботодавця не існує, або робота нелегальна й не рідко без зарплати. Тому Міністерство праці та соціальної політики Польщі планує боротися з цим явищем. Розроблено нові директиви для управлінь зайнятості, які мають витісняти патологічні явища.

“При добрій координації дій Державної інспекції праці, Прикордонної служби та повітових управлінь праці – цю проблему можна вирішити”, – заявив віце-міністр праці і соціальної політики Яцек Менціна.

У свою чергу, як інформує «Puls Biznesu», вже незабаром Варшава передасть Києву 100 мільйонів євро, які в лютому пообіцяла прем’єр-міністр Ева Копач. “Переговори в цій справі активно просуваються”, – заявив віце-міністр фінансів та повноважений уряду Польщі з питань підтримки проведення реформ в Україні Артур Радзівілл. Більшість грошей з кредиту має бути призначена на модернізацію пунктів перетину кордону між Польщею та Україною.

“Отже скористаються не лише наші східні сусіди, але й польські підприємці, та всі ті, хто хоче займатися бізнесом з Україною”, – наголошує Радзівілл.

“У нас немає можливості вирішити фінансові проблеми України, проте ми можемо суттєво допомогти заохочуючи до більшої підтримки міжнародну спільноту”, – повідомляє польський політик.

Польське відомство фінансів вже розпочало відповідну роботу. Чиновники навчають українських колег розробляти ефективні податкові структури, децентралізувати фінанси країни та запобігати фінансовим порушенням.

Читайте також:  Водії фур блокують пункти пропуску на кордоні з Польщею (Відео)

Павло Карпатський (с) для “Український простір Прикарпаття”

Джерела:

«PolskieRadio»

«Rzeczpospolita»

«Puls Biznesu»

Шукайте деталі в групі Facebook