facebook

47000 (!) – запитання УКРАЇНЦІВ засновнику Facebook набрало найбільше лайків з часу заснування мережі!

За питання Марку Цукербергу про те, що Facebook збирається робити з несправедливою модерацією українського контенту



, проголосувало лайками більше 47000 користувачів.

Як повідомляє портал AIN, питання від української аудиторії набрало найбільше лайків за всю історію Q & A, які регулярно проводить засновник мережі. Нижче наводяться його витримки з його відповіді:

«47 тисяч голосів за питання – це найбільш рейтингове питання на Q & A, яке у нас коли-небудь було, так що я провів деякі дослідження, щоб упевнитися, що у мене є відповідь на нього.

Одна частина питання була про модерацію контенту і деякий контент від українських користувачів, який був заблокований. Друга частина питання – про те, як ми модеруємо контент, і третя, про яку писав український президент – чи відкриємо ми офіс в Україні.

На рахунок першої частини запитання – частина цього контенту порушувала наші правила про «риторику ненависті». Ми не дозволяємо писати на Facebook речі, які ображають інші групи людей, у тому числі – етнічні, які закликають до насильства по відношенню до інших груп. І на жаль, ряд постів це правило порушувало, люди зі спільноти про це повідомили, і ми знайшли в цих постах образи, так що ми заблокували такий контент.

… Частина людей питала про те, чи правда, що пости українських блогерів модерували росіяни – адже між Україною і Росією зараз йде конфлікт. Є думка, що їх модерують антиукраїнськи налаштовані росіяни. Це не правда. По-перше, у нас просто немає російського офісу. Зазвичай, ми даємо людям, які говорять цією мовою, перевірити контент, і даний контент перевіряла команда в Дубліні, яка говорить багатьма мовами.

Читайте також:  Священик написав про 8 березня текст, який зібрав тисячі лайків у мережі

… Говорячи про питання від українського президента про те, чи збираємося ми відкрити офіс в Україні, з часом ми, можливо, це розглянемо. У тому, щоб команда, особливо програмісти, які створюють продукт, не були б розсипані по всьому світу, є певні переваги … У тому, щоб мати офіс, який буде працювати з локальними партнерами – теж».

Деякі користувачі з України вже назвали виступ Марка з цього питання «ганебним». «Дозвольте висловитися від імені більшості українців – ви дуже розчарували нас, Марк», – пише одна з користувачок.

Нагадаємо, не раз після революції українські користувачі скаржилися на несправедливість з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент “курує” російський менеджмент (або, принаймні, співчутлива росіянам команда).

Джерело – http://ain.ua/2015/05/15/580677

Шукайте деталі в групі Facebook