facebook

Цукерберг відповів на запитання Порошенка про офіс Facebook в Україні

У Росії не існує адміністрації Фейсбуку, яка модерувала б український сегмент мережі.

1624002




Про це повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA. У четвер, 14 травня, ввечері за місцевим часом чергову онлайн-сесію запитань та відповідей почали саме з питання, яке задали українці.

Модератор зустрічі повідомив, що найпопулярнішим питанням, яке набрало 45 тисяч лайків, було саме питання про Україну.

Користувач Григорій Купершмідт поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і повідомлень з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курирує російський менеджмент.

За словами глави компанії Fecebook, він особисто переглянув, про що йдеться, перш ніж дати відповідь. Марк Цукерберг прокоментував, що дійсно було декілька повідомлень, які вони вирішили видалити за порушення правил, що забороняють використання “мови ненависті” проти іншої національності.

Він також запевнив, що в Росії не існує адміністрації Фейсбуку, яка модерувала б український сегмент мережі.

“Звучали також питання, чи модеруються повідомлення, зроблені українцями, росіянами в той час, коли між Україною і Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу. Тому кожен, хто думає, що модерація відбувається з російською офісу антиукраїнським модераторами, помиляється”, – запевнив Цукерберг.

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії в Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено повідомлення. Однак додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих повідомлень помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Фейсбук перепросив, повідомив Марк.

Після цього Цукерберг відповів і на запитання президента України Порошенка про можливість відкриття представництва Facebook в Україні. Він сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але пояснив, що доцільність лежить в площині розвитку компанії, зокрема розробки програмного забезпечення.

Читайте також:  Картину італійця Модільяні продали з аукціону за $170,40 млн

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко особисто попросив Марка Цукерберга створити українське представництво Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook