facebook

Порошенко розповів, що відповів Путін на вимогу звільнити Савченко

Президент Петро Порошенко звертався до Путіна з проханням направити українських лікарів оглянути незаконно ув’язнену Надію Савченко та з вимогою негайно її звільнити.im578x383-порошенко_atn.ua



Про це він заявив під час зустрічі із заступником Державного Секретаря США Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні.

Порошенко наголосив, що особливе занепокоєння викликає той факт, що, попри домовленості щодо звільнення усіх заручників, інша сторона ігнорує цю позицію.

 

Зокрема, найбільш небезпечно ситуація розвивається навколо української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно захопили на території України і нелегально перевезли до Росії.

 

“Президент Порошенко повідомив також, що він звертався до президента Путіна з проханням направити українських лікарів, щоб вони отримали можливість оглянути Надію та дати свої рекомендації щодо лікування та медичної допомоги: “Я надіслав йому листа, щоб негайно звільнити її”. За його словами, в листі-відповіді зазначалося, що фінальне рішення щодо Надії “буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму””, – йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Крім того, під час зустрічі президент України наголосив на необхідності посилення обороноздатності України, а також сторони обговорили економічну співпрацю між Україною та США.

Читайте також:  Порошенко приміряв нову військову форму

Шукайте деталі в групі Facebook