facebook

У ДНР перетворили ополчення в збройні сили

Відповідний документ прийняв “парламент” самопроголошеної республіки.

1624545



Депутати так званої народної ради самопроголошеної Донецької народної республіки прийняли закон Про оборону. Про це повідомляє сепаратистське Донецьке агентство новин увечері в п’ятницю, 15 травня.

“Без цього закону неможлива оборона держави, раніше у нас було тільки ополчення. Тепер закон говорить – всі військові підрозділи переходять у розряд збройних сил”, – розповів один з розробників закону, Дмитро Перепьолкін.

За його словами, при розробці за основу бралося законодавство РФ і Казахстану. Зокрема, передбачена служба як за контрактом, так і за призовом. Також “закон” створює військову поліцію, якої не було в Україні.

Крім того, передбачається, що накази будуть віддаватися двома мовами – російською та українською.

“Ще одна зміна – це мова команд: і російська і українська, ми заклали цю норму двомовності, що саме по собі є демократичним підходом”, – зазначив Перепьолкін.

Також “законом” заборонені збройні формування, що не контрольовані військовим відомством. “Згідно з текстом документа, створення і існування формувань, що мають військову організацію чи озброєння і військову техніку, або в яких передбачається проходження військової служби, не передбачених законом, забороняється і переслідується зазаконом”, – наголосив Перепьолкін.

Як повідомляв Кореспондент.net, влада ДНР допускаєможливість існування у складі України на умовах “найширшої автономії”, але лише за умови відсутності шкоди для інтересів “республіці”.

Читайте також:  Загибель відомого українця на Донбасі: журналіст вказав на підозріле

Шукайте деталі в групі Facebook