facebook

Перша лінія оборонних рубежів на Донбасі готова на 95%, − Генштаб

Рівень готовності першої лінії оборонних рубежів на сході України становить 95%



142893

Про це заявили у прес-службі Генерального штабу Збройних сил України.

“На першій лінії оборонних рубежів, відповідальність за спорудження яких покладена на Збройні Сили України, виконано визначений обсяг земляних робіт, рівень її готовності складає 95%. Будівництво другої та третьої лінії інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави покладається на обласні державні адміністраці”, − кажуть у Генштабі.

У Генштабі зазначили, що наразі є певні труднощі з обшивкою траншей лісоматеріалами, але це питання перебуває на стадії вирішення і знаходиться під контролем відомства.

У березні президент України Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруджень на Донбасі. За словами віце-премʼєра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, до процесу зведення фортифікаційних споруд на сході України долучилися 20 областей.

У квітні в Міністерстві оборони прозвітували про продовження зведення оборонних рубежів для захисту від можливого нападу. Ці оборонні споруди, за даними відомства, складатимуться з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд. У прес-службі Міноборони наголосили, що за будівельні роботи, окрім місцевих підприємств, відповідають відряджені цивільні будівельні компанії Одеської та Волинської областей. За словами керівництва сектору, під час побудови складних систем оборонних рубежів та опорних пунктів використовуються лише якісні будівельні матеріали.

джерело Радіо свобода

Читайте також:  Знай наших: боєць Ато з Прикарпаття переміг в Міжнародному турнірі з парабобслею

Шукайте деталі в групі Facebook