facebook

160 тис грн виділила Надвірнянська РДА на допомогу бійцям АТО

5 березня, в райдержадміністрації під головуванням заступника голови РДА Тараса Олендія відбулось засідання координаційного комітету з надання соціальної підтримки сім’ям загиблих, постраждалих, учасників антитерористичної операції. В роботі засідання взяли участь позаштатний радник голови облдержадміністрації з питань соціального захисту Володимир Веркалець та заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Віталій Яворський.

008 (4)


Представники облдержадміністрації розповіли про плани створення інформаційно-аналітичного центру в області. Основна мета: створення єдиної інформаційної бази, яка міститиме матеріали щодо соціального супроводу поранених бійців, які перебували в зоні проведення АТО, а також членів сімей поранених (загиблих) військовослужбовців. Це дасть можливість людям отримувати фахову консультацію щодо найгостріших питань, зменшить викривлення інформації.

Також йшла мова про створення реабілітаційних центрів у гірських селах Прикарпаття для поранених бійців АТО.

Між учасниками засідання була обговорена проблема стосовно видачі довідок різних зразків військовими частинами.

Акцентували увагу на посиленні інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання пільг учасникам АТО та учасникам бойових дій, повинна проводитись відповідна робота з мобілізованими особами. Наприклад, під час відправки мобілізованих в навчальні центри працівники військоматів можуть розповсюджувати брошуру-пам’ятку, де виписано всі права учасників АТО та мобілізованих, зокрема, хто на які пільги та допомоги може претендувати.

Начальник управління соціального захисту населення Іван Гурмак повідомив, що рішенням сесії районної ради затверджено фінансування програми “Про підтримку сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів та членів добровольчих загонів, які брали участь в Антитерористичній операції в східних областях України” в сумі 160 тис. грн.

В ході діалогу Віталій Яворський закликав присутніх бути уважними і відповідально ставитись до обіцянок, які дає представник влади пораненим учасникам АТО, а також членам сімей поранених (загиблих) військовослужбовців, закликав вносити свої пропозиції щодо організації майбутньої співпраці між районом та областю.

Читайте також:  В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ РОЗПОЧАТО БУДІВНИЦТВО ДВОХ СПОРТМАЙДАНЧИКІВ

Шукайте деталі в групі Facebook