facebook

Канада знищила Росію у фіналі чемпіонату світу з хокею

Канадці не залишили жодного шансу росіянам, а Сідні Кросбі став членом Triple Gold Club

1625165



На 79-му чемпіонаті світу так і не знайшлося жодної команди, яка змогла б на рівних протистояти канадській хокейній машині на чолі з Сідні Кросбі. Десять матчів турніру без поразок. Жодного овертайму або серії булітів, і жодного втраченого очка в групі. Золото чемпіонату світу стало для Канади першим за сім років і 25-м в історії (якщо рахувати роки, коли хокейний турнір на ОІ також вважався чемпіонатом світу). Для самого Кросбі золото чемпіонату світу стало першим в кар’єрі, але що набагато важливіше, Сід прописав своє ім’я в Triple Gold Club, куди входять хокеїсти, які завоювали всі три найпрестижніших нагороди в світовому хокеї – Олімпійські ігри, Кубок Стенлі і чемпіонат світу. Кросбі став 26-м його учасником взагалі і дев’ятим канадцем зокрема.

Канада унижает Россию в финале чемпионата мира

Що стосується самого матчу, то з перших же хвилин Росія абсолютно прогнозовано віддала ініціативу канадцям, які взялися планомірно розхитувати оборону суперника.

Після четвертого гола канадці стали дозволяти собі трохи більше вільностей, демонструючи індивідуальну майстерність, і навіть голкіпер Майк Сміт, який в принципі непогано грає ключкою, почав показувати техніку за своїми воротами. При цьому, незважаючи на всю показну поважність, канадці не дозволяли супернику навіть наблизитися до воріт.

Канада унижает Россию в финале чемпионата мира

Лише в третьому періоді Росія змогла активізуватися і провести кілька більш-менш небезпечних атак на володіння Сміта, але при цьому Тоффолі в контратаці втретє за матч перевірив на міцність штангу воріт суперника при грі в форматі чотири на чотири після обопільних вилучень.

Канада унижает Россию в финале чемпионата мира

Канада – Росія 6: 1 (1: 0, 3: 0, 2: 1)

Читайте також:  В Івано-Франківську жіноча збірна України з волейболу здобула історичну перемогу над Іспанією (фото+відео)

Шайби: 18:10 Ікін (Енніс, Мадзіні) – 1: 0; 21:56 Енніс (Ікін, Кутюр’є) – 2: 0; 27:22 Кросбі (Еберле, Хем’юс) – 0: 3; 28:05 Сегін (Жиру, Беррі) – 0: 4; 48:58 Жиру (Кросбі, О’Райллі – більш.) – 5: 0; 49:50 Маккіннон (Савар) – 6: 0; 52:47 Малкін (Мозякин, Куликов) – 6: 1

Воротарі: Сміт – Бобровський

Кидки: 37 (15 + 14 + 8) – 12 (5 + 1 + 6)

Вкидання: 33 (12 + 10 + 11) – 29 (9 + 11 + 9)

Штраф: 4 (0 + 2 + 2) – 10 (0 + 6 + 4)

Канада: Сміт (Джонс); Хемьюс – Бернс, Мадзіні – Беррі, Екблад – Савар, Уіркош; Жиру – О’Райллі – Сегін, Холл – Еберле – Кросбі, Дюшен – Маккіннон – Спецца; Кутюр’є – Ікін – Енніс, Тоффолі.

Росія: Бобровський (Худобин); Яковлєв – Бєлов, Куликов – Антипин, Чудінов – Миронов, Овечкін – Тихонов – Плотніков, Мозякин – Малкін – Кулємін, Панарін – Дадонов – Шипачев, Анісімов – Широков – Ковальчук, Тарасенко.

У матеріалі використані фото Getty images

За матеріалами: iSport.ua

Шукайте деталі в групі Facebook