facebook

МВФ закликає Росію провести реформи економіки

За словами заступника директора-розпорядника МВФ Мін Чжу, реформи мають бути проведені, зокрема, в енергетичному секторі.

1625685




Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликає Росію до проведення реформ для поліпшення ситуації в економіці. Про це заявив заступник директора-розпорядника МВФ Мін Чжу на конференції з питань ведення бізнесу з країнами групи БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР), що відбулася в російському посольстві у США.
За словами Мін Чжу, реформи мають бути проведені, зокрема, в енергетичному секторі. Заступник директора МВФ не став говорити детально, про які саме реформи йдеться. Мін Чжу також зазначив, що “російський Центробанк адекватно відповідає на сформовану ситуацію, діє обережно і добре”.

Мін Чжу також озвучив рекомендації МВФ для інших країн БРІКС. На думку МВФ, для Китаю найбільш важливою є зміна курсу національної валюти, для Індії – залучення інвестицій, для Бразилії – відновлення конкурентоспроможності, для ПАР – реструктуризація економіки.

У середині квітня МВФ дав прогноз, згідно з яким в 2015 році ВВП Росії впаде на 3,8%, а не на 3%, як це очікувалося спочатку року. МВФ спрогнозував, що середньорічна інфляція в Росії в 2015 році складе близько 18% і сповільниться до 9,8% в 2016 році.
За матеріалами: РБК

Читайте також:  Розвідка Британії пояснила, чому РФ поспішає з "референдумами", і назвала головну проблему армії Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook