facebook

Німецькі залізничники знову страйкуватимуть

Залізничники Німеччини оголосили про черговий страйк. Профспілка застерігає, що цього разу він триватиме щонайменше тиждень.

1625716




Черговий страйк німецьких залізничників триватиме щонайменше до наступного вівторка, 26 травня. За словами лідера Профспілки німецьких машиністів (GDL) Клауса Везельського, на цей раз протест триватиме ще довше, ніж минулого разу, коли потяги зупинилися на шість днів. Утім, конкретної дати завершення забастовки, яка розпочнеться у ніч на 19 травня, він не назвав, передає Reuters.

За словами Везельського, страйк на вантажних перевезеннях розпочненться о 15 годині у вівторок, 19 травня, а на пасажирських – о 2 годині в ніч на середу. Профспілка має намір повідомити про завершення страйку за 48 годин, однак попередила, що він буде тривалішим за останній страйк. Як відомо, тиждень тому GDL завершила свій поки що найдовший страйк, який торкнувся близько мільйона пасажирів та, за оцінками експертів, спричинив залізниці мільйонні збитки.

Суть конфлікту, який триває вже близько року, точиться довкола тарифних договорів працівників Deutsche Bahn. Компанія, за даними dpa, відхиляє пропозиції профспілок. Везельський запевнив, що упродовж страйку GDL відкрита до діалогу з керівництвом Deutsche Bahn. Якщо буде досягнута домовленість, профспілка готова припинити страйк, додав він.

Профспілка звинувачує Deutsche Bahn у затягуванні перемовин і скаржиться, що компанія чекає на ухвалення закону про єдині тарифи, який суттєво обмежить вплив GDL, передає Reuters. Відповідний закон Бундестаг може прийняти у п’ятницю, 22 травня.

Вихователі і поштарі теж страйкують

Крім того, у травні розпочався безстроковий страйк вихователів дитячих садків, який поширився на усі федеральні землі Німеччини. Профспілки вимагають для працівників нові правила призначення категорій і тарифно-кваліфікаційних характеристик праці, що у підсумку має призвести до збільшення зарплати на 10 відсотків.

Читайте також:  Ще одне підприємство у Франківську попередило про страйк. ВІДЕО

Між тим через кілька днів після останнього страйку німецьких залізничників почали страйкувати й працівники поштової компанії Deutsche Post.

Джерело: Українська служба DW

Шукайте деталі в групі Facebook