facebook

Українські бійці на місці подій показали як захоплювали російських “спеців”

Українські військовослужбовці, які вчора захопили у полон спецпризначенців російської армії з Тольятті, детально розповіли і показали на місці подій як саме відбувалося захоплення



im578x383-ato_infokava

Відповідне відео виклалв на своїй сторінці народний депутат Борис Філатов, передає “Обозреватель“.

Повідомляється, що 16 травня в 14:30 в районі опорного пункту “Фасад” (це правий берег річки Сіверський Донець, протилежний від Щастя і наших основних позицій,) під час несення служби на посту мл. сержант Євген З. (позивний Жук) почув звук пострілів і короткий зойк. Виглянувши у траншею, Жук виявив свого товариша по службі, мл. сержанта Вадима Пугачова, що нерухомо лежав в траншеї вниз головою. Потім, почувши виразний тупіт ніг у заростях, приблизно в 40 метрах від траншеї, відкрив автоматний вогонь у напрямку тих, хто біжав.

Як пізніше він розповідав співтоваришам, по зойку зрозумів, що поранив одного з тих, хто намагався втекти. Після цього, викликавши підкріплення, намагався надати медичну допомогу Пугачову, який, як виявилося згодом, отримав 6 вогнепальних поранень, несумісних з життям. Потім прибули бійці 5-ї роти, а також – окремою розвідроти 92 ОМБр, після чого і були затримані російські розвідники.
За словами Філатова, Євген З. – звичайний хлопець, числиться в ремроте 92 бригади. В даний час прикомандирований до 5 роті 1 БТГ. На опорний пункт “Фасад” пішов служити добровольцем.

За словами лейтенанта Богдана К. (позивний “Рекс”, командир взводу окремої розвідроти 92 ОМБр), він прибув на місце зіткнення разом з командиром бригади – полковником Віктором Н. і групою розвідників. Вони виявили, роззброїли поранених бійців противника і, надавши їм першу медичну допомогу, направили їх під охороною в польовий військовий госпіталь, розташований у м Щастя.

Читайте також:  Знай наших: боєць Ато з Прикарпаття переміг в Міжнародному турнірі з парабобслею

Полонені при затриманні опору не чинили, вели себе з гідністю, за формою і – відповідно до правил Конвенції про поводження з військовополоненими – представилися військовослужбовцями 3 бригади спецназу ГРУ ГШ РФ, допомагали бійцям бригади в наданні їм медичної допомоги. Дізнавшись від полонених, що з ними був ще третій військовослужбовець, який зник, група під командуванням комбрига організувала пошук і переслідування цього третього диверсанта, проте пошуки не увінчалися успіхом, оскільки хлопці потрапили під мінометний обстріл з боку позицій супротивника.

В результаті був поранений один військовослужбовець розвідроти (позивний Вільха) і двоє бійців батальйону “Айдар”.
Бійці “Айдара” приєдналися до пошуковій групи вже після полону російських військовослужбовців і до цього моменту ніякої участі в операції не приймали.
Філатов зазначив, що ЗМІ з цього приводу опублікували помилкову інформацію. Мабуть, спиралися на помилкову інформацію від Григорія Максимця, який опублікував спростування в Facebook
І наостанок: Григорій Максимець, лікар “Айдара”, про те, як полонених в госпіталь.

Нагадаємо, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи ворога.

У СБУ сьогодні заявили, що судитимуть полонених ГРУшників за тероризм.

Раніше Владислав Селезньов підтвердив належність затриманих військових російському ГРУ.

Москва ж назвала своїх ГРУшників “колишніми”, вимагає припинити їхні “тортури” та звільнити.

Увечері в українському оборонному відомстві повідомили, що військовослужбовці, які входять до складу 3-ї бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, терміново залишають місто Брянка, що на Луганщині.

Радник глави СБУ повідомив, що сержанту, якого було поранено під час операції, врятували ногу. Крім того, Лубківському не вдалося зв’язатися з рідними Александрова.

 

Шукайте деталі в групі Facebook