facebook

У Генштабі уточнили дані про бій біля Катеринівки

За даними Генштабу в ході бою в Луганській області загинули троє військових.

1626195




Кількість загиблих в бою під Катеринівкою Луганській області становить три людини, поранення отримали шестеро, а раніше оприлюднені дані про чотирьох загиблих є помилковими. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна  заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай.

“Сьогодні в районі Катеринівки відбулося бойове зіткнення в ході якого, на жаль, ми втратили 3 бійців”, – сказав Талалай.

На інформацію про чотирьох загиблих він зазначив, що вона є недостовірною. “Це помилка. Загинули троє військовослужбовців, шість поранені. Це результати бойової сутички з диверсійно-розвідувальними групами, які влаштовують засідки, які входять на територію, контрольовану ЗСУ. Це погані фактори, які говорять про те, що противник істотно порушує мінські домовленості”, – зазначив він.

У свою чергу спікер штабу АТО Олександр Поронюк повідомив, що бій під Катеринівкою наразі завершений, триває підрахунок втрат. Остаточні дані будуть оприлюднені в середу, 20 травня.

“Бій завершився. Цей район був відносно спокійним. З “сірої” зони, як у нас військові кажуть, відбувся, власне, обстріл наших підрозділів. Більш детально, я сподіваюся, завтра Андрій Лисенко скаже, але дійсно є втрати і поранені”, – сказав Поронюк. На прохання повідомити поточні дані про загиблих він відповів, що інформація буде оприлюднена пізніше.

Як повідомляв Кореспондент.net, сьогодні Геннадій Москаль повідомив про бій в районі Катеринівки, за його словами загинули чотири військових.

У свою чергу раніше ЗМІ повідомили, що в тому ж районі на фугасі підірвався дозорний автомобіль з військовими. За даними ЗМІ, загинули шестеро людей, ще шість отримали поранення. У Генштабі цю інформацію не прокоментували.

Читайте також:  Машиністи в Німеччині почали тижневий страйк

Шукайте деталі в групі Facebook