facebook

У Сполучених Штатах знайдені два нові види ракоподібних

Одну з тварин знайшли в порту, а другу – в музеї історії Лос-Анджелеса.

1625946




Недалеко від порту Лос-Анджелеса вчитель біології знайшов невідомий досі вид ракоподібних, пише журнал ZooKeys. Крім того, в колекції Музею природної історії округу Лос-Анджелес також було виявлено раніше не описаний вид раків, який зберігався там протягом 142 років. Обидві знахідки обносяться до загону Isopoda.

Вчені знайшли першу в світі теплокровних рибу

Викладач біології Дін Пентчефф здійснював зі своїми учнями екскурсію в милі від порту Лос-Анжелеса, одного з найбільш завантажених у США. При вивченні знайденої на узбережжі морської зірки вчитель виявив мікроскопічного представника загону Isopoda – рівноногих з підтипу ракоподібних.

Рачок був настільки маленький, що його не змогли як слід вивчити під електронним мікроскопом, і екземпляр був переданий в колекцію Музею природної історії округу Лос-Анджелес.

Фахівці з музею вивчили тварину і з’ясували, що вона належить до раніше невідомого науці виду. Рачок отримав назву Exosphaeroma pentcheffi – на честь свого першовідкривача.

На цьому відкриття не закінчилися: поміщаючи Exosphaeroma pentcheffi в колекцію музею, вчені виявили там ще одного, раніше не описаного представника ізоподи, який зберігався в колекції протягом 142 років. Він був знайдений на Алясці в 1873 році дослідницею Джоан Пайде і отримав ім’я на її честь – Exosphaeroma paydenae.

Нагадаємо, що до ракоподібних відносяться такі широко відомі тварини, як краби, омари, рак широкопалий, креветки і криль. Описано близько 73 тисячі їх видів. Ракоподібні освоїли практично всі типи водойм.

Читайте також:  Ціни на бензин в Україні і США: разюча відмінність

Шукайте деталі в групі Facebook