facebook

Вчені з’ясували, як оточення впливає на прийняття ризикованих рішень

При вирішенні питань прийняття або неприйняття ризику людина схильна орієнтуватися на вибір оточуючих.
1626083



Група дослідників з’ясувала, що на процес прийняття рішень людиною, особливо якщо це стосується будь-яких ризикованих заходів, безпосередньо впливають рішення оточуючих його людей. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Neuroscience.
До подібних висновків вчені дійшли в ході експерименту. Вибірці з 70 осіб запропонували зіграти в азартну гру з двома можливими варіантами вибору. Перший принесе невелику винагороду, але з великою ймовірністю, а другий обіцяв більший виграш, але з меншим відсотком на успіх.

Вчені довели, що дотик жінки змушує чоловіка ризикувати

У результаті з’ясувалося, що на прийняте рішення безпосередньо впливав той вибір, який був раніше зроблений іншими учасниками експерименту. На підтвердження цієї гіпотези за допомогою МРТ учені відзначили активацію вентромедальної префронтальної кори в учасників. Ця зона відповідає за оцінювання рішень людини.

Цікаво, що даний психологічний феномен поширюється виключно на людину. У випадках, якщо учаснику розповісти про аналогічний вибір, раніше зроблений комп’ютером, ефект не спостерігався.

Вчені розповіли, що відбувається з людиною при відмові від хабара

Нагадаємо, раніше вчені визначили ситуації, коли люди найчастіше брешуть.

Читайте також:  Вчені розповіли, як важка робота впливає на сімейні відносини

Шукайте деталі в групі Facebook