facebook

Україна припиняє військово-технічне співробітництво з Росією – Яценюк

Кабінет міністрів України вирішив припинити дію угоди про військово-технічне співробітництво з Росією від 26 травня 1993 року.

REUTERS

“Кабмін приймає рішення про припинення дії угоди про військово-технічне співробітництво між Україною і Росією”, – сказав він.

За словами Яценюка, Росія становить небезпеку для безпеки і територіальної цілісності, тому угода розривається Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, ще у листопаді минулого року в СБУ запевняли, що жодне українське оборонне підприємство і жодне підприємство, яке виробляє продукцію подвійного призначення, уже не співпрацює з російською стороною.

Як запевняли експерти, Україна нічого не втратить через припинення військово-технічного співробітництва з Російською Федерацією, так як переорієнтується на інші ринки і внутрішнє переозброєння.

Довідка Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська “народні республіки”. РФ поставляє зброю терористам і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Під час окупації Криму влада РФ також відкидала вторгнення російських військ на півострів, однак пізніше Путін публічно визнав цей факт.

джерело http://www.unian.ua/politics/1080008-ukrajina-pripinyae-viyskovo-tehnichne-spivrobitnitstvo-z-rosieyu-yatsenyuk.html

Читайте також:  ПОРОШЕНКО ГОТУЄ ВІДСТАВКУ ЯЦЕНЮКА І ВСЬОГО КАБМІНУ ВЖЕ НА НАСТУПНОМУ ПЛЕНАРНОМУ ЗАСІДАННІ РАДИ

Шукайте деталі в групі Facebook