facebook

Скрипка продає машину, щоб придбати “швидку” для військових

Відомий український музикант Олег Скрипка виставив на продаж свій автомобіль Mazda CX-9 за 310 тис. грн. За виручені гроші купить машину “швидкої допомоги” для дніпропетровських десантників



img

Про це музикант повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Від хлопців з дніпропетровської 25-ї бригади десантників, з якими довгий час співпрацюємо і дружимо, почув термін “золота година”. Він – ключовий у військовій медицині. Його суть глибока і проста. Повноцінна медична допомога протягом першої “золотої години” рятує життя 90% поранених бійців. Зате затримка в наданні допомоги лише на дві години стрімко, мало не до 10%, скорочує шанси пораненого вижити”, – пише Скрипка.

“Чув, що військово-медична служба Ізраїлю, мабуть, найкраща у світі, удосконалила систему порятунку солдатів, скоротивши “золоту годину”до 43 хвилин. Українська армія, на жаль, значно відстає від світових стандартів захисту життя бійця. Нам часом не вистачає необхідного – засобів зупинки крові, індивідуальних аптечок. Зрештою, машин “швидкої”, здатних оперативно вивезти пораненого з передової і одночасно надати йому медичну допомогу. І це – причина страшних, невиправданих втрат серед наших військових”, – зазначає Скрипка.

“Я прийняв для себе особисте рішення. В одному з автосалонів Києва виставив на продаж власне авто. Параметри автомобіля можна подивитися тут. Виручені кошти підуть на купівлю карети “швидкої” для дніпропетровських героїв-десантників. Щиро вірю, ця “Швидка” подарує безцінні “золоті години” кращим людям України. Хоча волів би, щоб вона максимально швидко почала рятувати життя тільки мирних громадян”, – повідомив музикант.

Читайте також:  З якими труднощами доведеться зіткнутися власникам прикарпатських “пивнушок”?

Шукайте деталі в групі Facebook