facebook

Глава Міноборони Греції виступив проти антиросійських санкцій

Панос Камменос зазначив, що через санкції Греція щорічно втрачатиме до 4 млрд євро.

1626732




Пентагон закликає Грецію продовжити антиросійські санкції. Про це, як повідомило грецьке міністерство національної оборони, заявив у середу, 20 травня, у Вашингтоні глава відомства Панос Камменос за підсумками зустрічі із заступником глави оборонного відомства США Христиною Вормут.

“Коли було порушено тему Росії, я пояснив, що для нас ця країна є союзницькою і дружньою державою, з якою нас пов’язують спільна релігія і тісні економічні відносини. Через санкції Греція щорічно втрачатиме до 4 млрд євро”, – зазначив Камменос.

За його словами, щороку Грецію відвідують 1,5 млн туристів з Росії, греки експортують до РФ сільськогосподарську продукцію. “Ці втрати грецьких фермерів Євросоюз не компенсує. Російські системи ППО С-300 охороняють військову базу в Суді (острів Крит), вони включені в оборонні плани НАТО”, – наголосив він.

“Співрозмовниця попросила мене про продовження антиросійських санкцій, особливо через Крим. Я пояснив, що тема України є чутливою для Греції, оскільки 300 тисяч греків живуть в Маріуполі. І ці люди почуваються в безпеці поряд з православною церквою”, – зазначив Камменос.

Президент Грузії підтримав посилення санкцій проти Росії

Нагадаємо, що Греція завжди виступала за скасування санкцій проти Росії. 31 березня прем’єр-міністр Алексіс Ципрас заявив, що Греція не згодна з санкціямиЗаходу проти Росії.

У червні закінчується термін санкцій Євросоюзу проти РФ. Економічні санкції проти Росії ввели США, ЄС, Норвегія, Японія, Австралія та Канада. Під обмеження потрапили банківський, нафтовий і оборонний сектори. Міжнародні санкції були введені через анексію Криму і кризу на сході України.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Гройсман сказав, чим надалі займатиметься Яценюк

Шукайте деталі в групі Facebook