facebook

Спецслужби Норвегії звинуватили Росію у спробі впровадити шпигунів

У Норвегії вважають, що російська розвідка намагалася впровадити своїх людей в Поліцейську службу безпеки (ПСБ) Норвегії.

1626736




Співробітники російських спецслужб намагалися впровадитися в Поліцейську службу безпеки (ПСБ) Норвегії. Про це, як повідомляє NRK, заявив глава контррозвідки ПСБ Арне Крістіан Хеугстейл.

“Росії необхідно було дізнатися про наші методи. Таким чином, російська розвідка намагалася впровадити своїх людей в ПСБ, які могли б передати ці відомості”, – заявив Хеугстейл.

Разом з тим глава контррозвідки визнав, що не впевнений в цьому “на 100 відсотків”, і висловив думку, що російським спецслужбам не вдалося досягти своєї мети.

У 2008 році ЗМІ повідомили про те, що норвезькі спецслужби попередили владу королівства про велику кількість і високу активність російських шпигунів, що працюють під прикриттям посольства РФ в Осло.

У Росії заявляють про перехоплення литовського шпигуна

У березні 2015 року в сусідній Швеції Служба державної безпеки (СЕПО) визнала дії російської розвідки головною загрозою у сфері національної безпеки. За даними СЕПО, приблизно третина співробітників російських консульств і посольства, які формально значаться дипломатами, насправді є співробітниками спецслужб, що працюють під прикриттям.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  В Італії зсув накрив ціле місто: фото і відео НП

Шукайте деталі в групі Facebook