facebook

Алкоголь впливає на організм так само як “гормон кохання”

Ефект, вироблений алкоголем, схожий на дію “гормону кохання” (окситоцину).

1626719




Вчені з’ясували, що алкоголь має на організм такий само вплив, як і окситоцин, який також називають “гормоном любові”. Подібність у виробленому ними ефекті виражається не тільки зовнішніми проявами, а й на нейронному рівні роботи мозку, повідомляється в статті в журналі Neuroscience&Biobehavioral Reviews.

Окситоцин задіяний в нейронних процесах, які забезпечують формування емоційної прихильності матері до дитини, закоханих одне в одного людей. Крім того, речовина здатна знижувати рівень стресу в організмі.

Люди, які перебувають під впливом “гормону кохання”, схильні до добрих вчинків: займаються благодійністю, не відмовляють оточуючим в допомозі. Все це обумовлюється впливом окситоцину на лімбічну структуру головного мозку і функціонування його префронтальної кори.

Дослідники з’ясували, що алкоголь має на організм аналогічний з точки зору впливу на головний мозок вплив. Ефект, вироблений алкоголем, схожий на дію окситоцину: спиртне може знижувати рівень стресу, створювати ейфоричний настрій, сприяти більш доброзичливому ставленню до оточуючих.

Люди і собаки пов’язані на гормональному рівні – вчені

Проте автори роботи попереджають: незважаючи на науково доведену ефективність спиртних напоїв, зловживати ними і користуватися як заспокійливим засобом не варто.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Українські вчені спрогнозували, коли пандемія коронавірусу піде на спад в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook