facebook

У Севєродонецьку затримали журналіста і бійця, які хотіли повалити Ворошилова

У ніч на п’ятницю в Сєвєродонецьку (адміністративний центр Луганської області) правоохоронці затримали двох осіб, що з допомогою тросу й автомобіля намагалися повалити пам’ятник Клименту Ворошилову біля автовокзалу



voroshylov_sieverodoneck

Про це на своїй сторінці повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

У одного із затриманих, мешканця Києва, було при собі посвідчення військовослужбовця батальйону “Айдар” (зараз силовики з’ясовують його достовірність), а другий, мешканець Івано-Франківської області, виявився журналістом.

У попередні дні (20 та 19 травня) в Сєвєродонецьку невстановлені особи повалили пам’ятники Свердлову та Калініну і зараз правоохоронці перевіряють на причетність до цього обох затриманих.

“Після вступу в дію Закону про декомунізацію всі пам’ятники комуністичним вождям на Луганщині будуть демонтовані. Але зроблено це буде тільки у визначений законом порядок і спосіб. У військово-цивільної адміністрації достатньо політичної волі, щоб виконати закон про декомунізацію, ми не потребуємо тут ніякої волонтерської чи самодіяльної допомоги. А якщо хтось відчуває надлишок патріотизму, хай продемонструє його на передовій”, – прокоментував подію керівник області Геннадій Москаль.

Читайте також:  Карпати 2 червня замело снігом: рятувальники зробили заяву для туристів

Шукайте деталі в групі Facebook