facebook

МЗС Росії назвало позицію ЄС щодо Криму неадекватною

У зовнішньополітичному відомстві Росії декларацію саміту назвали “старою піснею”.

1627988




У міністерстві закордонних справ Росії назвали “неадекватною” позицію Євросоюзу щодо Криму. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС за підсумками минулого в Ризі саміту Східне партнерство.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що уважно спостерігали за ходом саміту. У МЗС пообіцяли ретельно проаналізувати підсумки зустрічі під кутом зору недавніх заяв представників керівництва ЄС про те, що партнерство не спрямоване проти Росії.

“Незважаючи на визнані нами зусилля усвідомлюють свою відповідальність за долю Європи держав, в Ризі під тиском сьогохвилинних задач окремих учасників була упущена ще одна можливість зробити крок до подолання розколу континенту, що поглиблюється”, – йдеться в заяві.

За оцінкою російського відомства, “Східне партнерство” залишається “заідеологізованим геополітичним проектом, на реалізацію якого роблять негативний вплив окремі країни-члени ЄС з їх історичними антиросійськими комплексами”.

“Саміт новий, а пісня стара”, – підсумували в МЗС.

“ЄС вкотре пробурчав свою неадекватну позицію щодо Криму”, – додали в МЗС, наголосивши, що деяким керівникам країн-членів Євросоюзу і представникам Брюсселя “ще доведеться навчитися поважати вільний вибір і волю народу, про який в інших контекстах вони так люблять поміркувати”.

У п’ятницю в Ризі завершився саміт Східне партнерство. У підсумковій декларації країни-члени ЄС засудили російську анексію Криму.

Читайте також:  Кримчани розчарувалися у “раSSєйському виборі” - невдоволення зростає

Шукайте деталі в групі Facebook