facebook

Демчишин допускає, що вугілля для опалювального сезону будуть імпортувати

Питання, звідки саме імпортувати вугілля, повинні вирішувати керівники підприємств, враховуючи його якість і ціну.

1628251




Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що, можливо, вугілля для опалювального сезону Україні доведеться імпортувати.

Про це він сказав під час робочої поїздки у Дніпропетровську і Кіровоградську області, йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

У ході поїздки Демчишин провів нараду з керівництвом області, керівниками підприємств ПЕК та органів місцевого самоврядування.

За словами міністра, одне з головних завдань сьогодні – підготовка до опалювального сезону. І для цього необхідно створити значні запаси вугілля для теплоелектростанцій, що працюють на цій сировині.

“Ми погодили з керівництвом цих станцій необхідні обсяги вугілля, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. Для кожної з них потрібно заготовити не менше 200 тис. тонн вугілля. На даний момент на енергоринку України ми сформували певні ресурси для його закупівлі. І вже з червня закупівлі почнуться більш активно. Міністерство допускає, що вугілля доведеться імпортувати”, – сказав міністр.

Він також додав, що питання, звідки саме імпортувати вугілля, повинні вирішувати керівники підприємств, враховуючи його якість і ціну.

Нагадаємо, що на Волині гірники шахти “Нововолинська №10” 22 травня перекрили дорогу Р-15 Львів-Ковель, що сполучає Львівську та Волинську області. Таким чином шахтарі протестують проти багатомісячної невиплати зарплати.

У Міненерго ще в березні обіцяли шахтарям знайти 150 мільйонів гривень на виплату їхніх зарплат.

Читайте також:  В "ЛНР" розповідають, як будуть продавати вугілля іноземцям

Шукайте деталі в групі Facebook