facebook

Після тривалої хвороби пішов з життя відомий лікар з Івано-Франківська

15 вересня після тривалої хвороби відійшов у вічність професор, завідувач кафердри урології Івано-Франківського медичного університету Євген Литвинець.

Про це в мережі розповіла донька лікаря Владислава Литвинець



, пише Бліц-Інфо.

Похорон розпочнеться сьогодні, 16 вересня о 13.00 на вул. Ленкавського 15є.

Довідково: Литвинець Євген Антонович – уролог, андролог, сексопатолог, доктор медичних наук, професор.

З 2013 очолював каферду урології Івано-Франківського медуніверситету.

Також професор Литвинець виконував обов’язки головного позаштатного уролога, сексопатолога ДОЗ Івано-Франківської ОДА. Голова асоціації сексопатологів та андрологів Прикарпаття. Член Європейської асоціації урологів, Європейської асоціації сексуальної медицини, член правління та членом координаційної ради асоціації урологів України, член асоціації онкоурологів України, член асоціації сексопатологів та андрологів України, член редакційної колегії всеукраїнських науково-практичних журналів «Урологія», «Здоров’я чоловіка», «Art of Medicine». Є. А. Литвинець також був спеціалізованої вченої ради Д 26.615.01 при державній установі «Інститут урології АМН України».

Науковий доробок Євгена Антоновича – 348 наукових праць, які опубліковані в наукових фахових журналах. 25 з них опубліковані в іноземних журналах та 38 науково-популярних статей, а також він є автором 9 патентів України, співавтором 5 монографій та 4 монографій у моноавторстві. Під його редакцією видано 4 збірники праць науково-практичних конференцій, розроблено 4 фітозбори для лікування патології передміхурової залози та сечового міхура.

У 2011 році став лауреатом премії голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та голови Івано-Франківської обласної ради в номінації “Відомий науковець року”, нагороджений дипломом та медаллю.

В 2017 році за особистий вклад у розвиток урологічної та нефрологічної служби нагороджений асоціацією урологів України медаллю ім. В.І. Шаповала.

Читайте також:  Українці в Італії, допоможіть знайти нашу землячку Наталію Бігун, 50 років, з села Чукалівка на Франківщині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.