facebook

Історична зустріч Зеленського з Путіним: названа фатальна дата, подробиці

У Росії назвали дату майбутньої зустрічі президента України Володимира Зеленського з Володимиром Путіним



Про це повідомляє “Комерсант” з посиланням на джерела.

Глави держав можуть зустрітися вже в жовтні – на саміті в “нормандському форматі”. При цьому умовою зустрічі назвали узгодження термінів розведення військ і підписання єдиної редакції “формули Штайнмайера”.

Відбутися це може в Мінську 18 вересня.

“Якщо це буде зроблено, імовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбудеться в жовтні – на саміті в “нормандському форматі”, – наблизиться до 100%”, – говорять журналісти.

Зустріч в Мінську називають ключовою, адже учасникам переговорів має бути фактично підготувати умови для проведення саміту “нормандської четвірки” в Парижі.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан розповів про телефонні розмови, які відбулися між президентами України і Росії – Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

“Те, що я знаю, було три телефонні розмови, суть і інтонація цих розмов дають мені надію на завершення військового конфлікту”, – сказав Богдан в інтерв’ю ВВС Україна.

Український гарант тричі телефонував господареві Кремля – ​​перший дзвінок Зеленського Путіну відбувся на початку липня, другий – після загострення на фронті в серпні, третій – після обміну полоненими 7 вересня.

Однак, на пряме запитання, коли настане мир на Донбасі, глава ОП відповів ухильно: “Коли на це прийде час”.

Також Богдан розповів про контакти Офісу президента з адміністрацією Путіна.

“Я набирав свого візаві, дзвонив йому раз п’ять, але він в серпні був у відпустці. У вересні його секретарі відповіли, що він поки не має повноважень зі мною говорити”, – розповів глава ОП.

Читайте також:  “Скрутили. Поклали на стіл. Дістали бритву”: відомий український ведучий повідомив, що на нього скоєно напад

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.