facebook

Пришивали 12 годин: в приватній клініці хірурги випадково “відірвали” голову пацієнтці

Херсонку скалічили ескулапи-приватники. Рятуючи її, нейрохірурги «пришивали» голову до хребта півдоби.

Мешканка Херсона вирішила пройти курс лікування проти остеохондрозу в одній з місцевих приватних клінік.

У підсумку після двох місяців «терапії» і регулярного розтягування шийного відділу 69-річна пацієнтка опинилася на операційному столі з переломами двох шийних хребців і розривами зв’язок, пишуть «Факти».

Рятувати невезучу пацієнтку довелося нейрохірургам із Херсонської обласної клінічної лікарні.

МРТ підтвердило, що у жінки зламані перший і другий шийні хребці і розірвані зв’язки, якими голова кріпиться до верхньошийного відділу хребта.



«Життя пацієнтки буквально «висіло на волосині», – констатували нейрохірурги. – Будь-якої хвилини міг статися зсув зубовидного відростка другого шийного хребця з пошкодженням життєво-важливих центрів стовбура головного мозку». Остеопороз пацієнтки не дозволяв сподіватися на вдале заживання хребта «малою кров’ю».

В результаті жінці провели двоетапну операція. На першому етапі вправили вивихнуті хребці, стовбур головного мозку і спинний мозок звільнили від компресії.

На другому – вживили титанові конструкції. В ході операції окципітоспондилодезу титановими системами було зафіксовано правильне положення голови щодо хребта і попереджено пошкодження спинного та головного мозку.

Операція минула успішно, вже наступного дня жінка була в стані підвестися, а через 12 діб при виписці з відділення могла вільно ходити. В цей час пацієнтка проходить подальшу реабілітацію за місцем проживання.

Читайте також:  Українські заробітчани в Польщі інтенсивно вивчають німецьку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.