facebook

Різдво Пресвятої Богородиці: що в жодному разі не можна робити на це свято

21 вересня православні святкують значиме свято – Різдво Пресвятої Богородиці. Цей радісний день присвячений народженню Діви Марії, майбутньої Матері Ісуса Христа. Згідно з церковними вченнями, ця подія має найважливіше значення для всіх людей, оскільки саме Богоматір подарувала людству Спасителя.

Люди завжди шанували Богоматір як велику праведницю, помічницю і заступницю, покровительку жінок і матерів. У народі цей день називається Друга Пречиста. Що не можна робити на свято Різдва Богородиці, і які головні заборони в жодному разі не можна порушувати цього дня, щоб не накликати на себе біду, дізнайтеся в нашій статті.




Головні заборони на день Різдва Пресвятої Богородиці

Як і на будь-яке інше велике церковне свято, на Різдво Богородиці не можна виконувати важку фізичну і брудну роботу по дому: не можна шити, вишивати, прати, прибирати, мити, а також копати, рубати, лагодити, будувати тощо.

Крім того, на свято в жодному разі не можна лаятися, злитися, скандалити і лихословити – цим ви можете розгнівати Богородицю.

Якщо конфлікту не уникнути, постарайтеся вирішити його мирним шляхом, шукайте компроміси.

На день Різдва Пресвятої Богородиці не рекомендується вживати в їжу м’ясо і пити алкоголь.

Цікава заборона стосується залишків їжі після того, як родина пообідає, – їх не можна викидати, а слід віддати домашнім тваринам.

Цього святого дня не можна проходити повз жебраків і тих, що просять, не подавши їм їжу або милостиню. Особливо ця заборона стосується жінок, інакше вони можуть стати безплідними.

Читайте також:  Я як відчував: новий актор "Кварталу 95" висловився про Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.