facebook

“Не вигадуйте велосипед!”: Порошенко потужно звернувся із закликом до команди Зеленського

Порошенко вважає ефективним Вашингтонський договір, який потрібно підписати Україні.

П’ятий президент України Петро Порошенко відповів на заклики команди президента Володимира Зеленського підписати новий міжнародний договір для України.

Про це він заявив під час виступу на Київській конференції партійної організації “Європейська Солідарність”, пише видання РБК-Україна.




“Зараз говорять, що нам потрібна потужна всеохоплюча безпекова угода, яка би надійно захищала інтереси України. Було дві надійних безпекових угоди: Вашингтонський договір і Варшавський договір. Вашингтонський договір – діючий потужний безпековий ефективний договір, який був підписаний в 1949 році. Цей договір – НАТО. Підпишіть, приєднайтеся і не потрібно винаходити велосипед. Його не існує”,
– сказав він.

“Для цього треба в грудні місяці поїхати на саміт, включити в порядок денний питання щодо Плану дій щодо членства України в НАТО. Якщо вони відмовляються їхати – значить є інші мотиви. Завдання “Європейської солідарності” – захищати рух України до НАТО не лише балаканиною, а конкретними справами. Не пропозиціями вислати інструкторів НАТО з країни, що розгортання місії НАТО в Україні не на часі – щоб не дратувати Путіна. А позицією поступового руху вперед”, – додав він.

Читайте також:  "Народний контроль" вимагає у влади виконати свої зобов’язання перед учасниками АТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.