facebook

Батареї будуть теплими: Україна повністю виконала план щодо запасів газу на зиму

Коболєв зазначив, що нагромаджених 20 млрд куб. м газу досить навіть на випадок переривання Росією транзиту газу через Україну.



Запаси газу в українських підземних сховищах перевищили 20 млрд кубічних метрів, що означає повне виконання плану щодо запасів газу на зиму і дає змогу Україні пройти опалювальний сезон навіть на випадок припинення Росією транзитного контракту з січня 2020 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. «Сьогодні вже можна сказати – плани з підготовки до непростої зими нам вдалося повністю виконати. Хочу подякувати всім, хто допоміг знайти для цього фінансові ресурси, хто забезпечив закупівлю газу і його закачування до підземних сховищ», – написав він.

За словами Коболєва, запаси газу в українських підземних сховищах перетнули межу в 20 млрд куб. м, що більше ніж на 4 млрд куб. м перевищує минулорічний показник і є найбільшим рівнем за останні 9 років.

«Газу в підземці досить, щоб забезпечити надійну роботу ГТС і газопостачання всіх українських споживачів цієї зими, навіть якщо Росія піде на переривання транзиту через Україну», – зазначив голова «Нафтогазу».

Як повідомляв УНІАН, раніше український уряд заявляв, що для комфортного проходження зими, до початку опалювального сезону, який традиційно стартує в середині жовтня, нашій країні необхідно нагромадити в підземних сховищах понад 20 млрд куб. м газу.

Пізніше міністр енергетики і захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявляв, що Україна до початку опалювального сезону збільшить запаси газу в ПСГ до 21 млрд кубометрів газу.

На початок опалювального сезону 2018-2019 років наша країна нагромадила в підземних сховищах 17,2 млрд кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

Читайте також:  «Різницю ми відчули, коли ми готувалися до весілля»

Шукайте деталі в групі Facebook