facebook

У Вашингтоні біля будівлі Конгресу в автомобілі знайшли вибухівку

Біля Капітолію в цей час перебували тисячі людей, які прийшли на концерт, присвячений Дню поминання.

1629067




Поліція Вашингтона виявила в припаркованому біля Капітолію автомобілі скороварку з бомбою. Про це в неділю, 24 травня, повідомляє Fox News.

Близько 17:00 патруль виявив біля будівлі Конгресу “підозрілий автомобіль”. В ході обшуку в машині виявили скороварку, всередині якої перебував вибуховий пристрій. Також в автомобілі відчувався сильний запах бензину.

Поліція тимчасово перекрила прилеглі вулиці. У цей час біля Капітолію перебували тисячі людей, які прийшли на щорічний концерт, присвячений Дню поминання.

На місце події прибули сапери, які о 19:45 знешкодили бомбу. Власник машини, який виявився жителем штату Вірджинія, заарештований. Його доставили на допит в органи безпеки, передає Associated Press.

“Слідчі спочатку припустили, що скороварка може бути використана як вибуховий пристрій”, – розповіли в правоохоронних органах.

Як наголошується, брати Царнаєви, які здійснили теракт на марафоні в Бостоні в квітні 2013 року, використовували скороварки для приготування вибухових пристроїв. Жертвами двох вибухів стали три людини, ще приблизно 260 отримали поранення.

Читайте також:  В Артемівську запобігли теракту – Аброськін

Шукайте деталі в групі Facebook