facebook

Літав до Медведєва і отримав нагороду: стали відомі деталі скандальної поїздки Богдана з Азаровим в Росію

Глава Офісу президента України Андрій Богдан в листопаді 2013 року літав в Санкт-Петербург на переговори з російським керівництвом разом з тодішнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Як повідомляється в розслідуванні “Схем”, проекту “Радіо Свобода”, про це свідчать дані про перетин ним російського кордону, які журналісти отримали з внутрішньої системи прикордонників Російської Федерації (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Крім того, прізвище Богдана вказано в складі делегації – в робочому документі, який розслідувачі отримали у відповідь на запит до Кабінету міністрів.



У складі української делегації також був нинішній народний депутат партії “Опозиційний блок – За життя” Юрій Бойко. Відомо, що метою того візиту були переговори з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. Саме після них було заявлено про зупинку підготовки до підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Згодом це і призвело до масових протестів і початку Революції Гідності.

Примітно, що вже в розпал Євромайдану, в грудні 2013 року, Азаров нагородив Богдана почесною грамотою. У той час він був уповноваженим Кабміну з питань антикорупційної політики, і радником прем’єр-міністра.

Читайте також:  У Києві затримали чоловіка з великою партією зброї

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.