facebook

“Я починаю боротися, пан Зеленський!”: Медведчук зробив гучну заяву в прямому ефірі

Глава проросійської партії ОПЗЖ кум Путіна Віктор Медведчук сильно обурювався в ефірі телеканалу NewsOne через позбавлення ліцензії іншого телеканалу “112 Україна”.

Також він звинувачував у позбавленні ліцензії президента Володимира Зеленського.

Увагу на виступ Медведчука звернув в Telegram відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький, передає ДИАЛОГ.UA.

“Медведчук сьогодні (26.09 – ред.) На NewsOne знову один на все ток-шоу протягом цілої години обурювався “злісним” Зеленським з приводу позбавлення ліцензії на трансляцію 112-го”:

“Ну ви вибачте, може, це комусь не сподобається, але за цим (позбавленням ліцензій “112 Україна” – ред.) стоїть президент пан Зеленський. Так! Президент пан Зеленський, (…) я закликаю вас до боротьби! (…) І треба робити все необхідне, все можливе, щоб подібні порушення, подібні дії, які в своїй основі є незаконними, були припинені. і ваші права, ваш авторитет і чесне ім’я відновлені у всіх аспектах. І вашого каналу ( “112 Україна” – ред.), і інших каналів.

Свобода слова – це свобода слова. Я знаю багатьох президентів, режими яких потім називалися злочинними. Але я ще не знаю жодного президента, при якому б закривалися телевізійні канали. Хтось хоче зробити це першим? (…) Але тоді той, хто це буде робити, повинен розуміти наслідки “.

Три канали, на котрих ті самі теми, ті самі експерти в студії, той самий Медведчук годину сам на ефірі втирає ті самі кремлівські тези. Свобода слова, як то кажуть.

Але, що цікаво, захищати свій 112-й Медведчук прийшов не на 112-й, а на NewsOne. Схоже, він вирішив оптимізувати активи: злити 112-й, тим самим дати суспільству потрібну жертву. І одночасно зосередити фінансування і діяльність на двох інших, розділивши за напрямками. Принаймні, це виглядає логічно.

Читайте також:  "Якщо Путін не передумає, війна буде довгою": Зеленський заявив, що не збирається віддавати Росії українські території

Хоча, якщо чесно, година Медведчука з екрану трьох телеканалів чи двох – різниця не надто принципова.

Так як це був повтор за 11 вересня, моя версія стає ще більш правдоподібною”, – написав Голобуцький.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.