facebook

Евтаназію визнали допустимою в Італії

Італійський суд визнав, що сприяння у здійсненні самогубства смертельно хворій людині не завжди є злочином.



Конституційний Суд Італії ухвалив, що сприяння у здійсненні самогубства людям, які невиліковно хворі і відчувають «нестерпні страждання», не завжди є злочином. Про це повідомляє The Local.

Очікується, що парламент Італії винесе це питання на обговорення. Це сталося після того, як у Мілані відбувся суд над активістом Марко Каппато, який допоміг смертельно хворій людині померти у Швейцарії.

«Будь-хто, хто сприяє суїцидальному наміру пацієнта з незворотною патологією, якого підтримують у живих за допомогою методів життєзабезпечення, не повинен бути покараний за певних умов», — йдеться в постанові суду.

Каппато відвіз 40-річного Фабіано Антоніані до Швейцарії в лютому 2017 року, де йому допомогли померти. Він страждав тетраплегією (параліч всіх чотирьох кінцівок).

Також повідомляється, що італійська єпископська конференція вже висловила своє «невдоволення і віддаленість» від рішення суду, пославшись на Папу Франциска, який раніше виступив проти самогубства та евтаназії.

Відзначимо, зараз допомогу або підбурювання до самогубства в Італії карається тюремним ув’язненням на термін від 5 до 12 років.

Нагадаємо, що раніше в Австралії вперше застосували закон про евтаназію.

Також повідомлялося, що в Мехіко легалізували марихуану та дозволили евтаназію.

Читайте також:  На Різдво в Італії померла українка: помолімося за її душу. Вічна пам'ть. Допоможіть тіло перевезти на батьківщину. Репост чи +

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.