facebook

Зарплата буде прив’язана до економіки! Разумков сказав останнє слово. Депутати в шоці

Президент Володимир Зеленський позначив для парламенту як невідкладні майже 70 законопроєктів. Про це повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.



Разумков також зазначив, що нардепам вистачає часу на обговорення нових законодавчих ініціатив.

«Я не згоден, що немає часу на обговорення. Може на якісь закони депутати хотіли би більше часу на обговорення. Майже 70 законів президент Зеленський позначив як невідкладні до розгляду, і ми йдемо за цим планом», — заявив Разумков.

Він також додав, що Зеленський не встановлював часових меж для прийняття законів.

«Терміну, як такого президент не ставив. Я розумію, що далі зʼявляться ще нові закони, і ми їх розглядатимемо, можливо, буде не такий «турборежим», але зменшувати оберти ми не збираємося. Можна сидіти над одним законом пів року, не ухвалити його чи ухвалити з чотирма тисячами правок і потім спокійно поховати, а можна швидко ухвалювати закони. Багато законів ми ухвалюємо з результатом на табло 300-350-320. Такого Рада давно не бачила», — зазначив Размуков.

Спікер нагадав, що за минулий тиждень було прийнято 9 законопроєктів і додав, що на їхній ефективності кількість і швидкість прийняття не позначається. За його словами, згодом буде змінено регламент Ради для «пришвидшення процесу обговорення та голосування».

Варто зазначити, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що для викорінення корупції необхідні гідна оплата праці та жорсткий контроль. За словами політика, його зарплата становить приблизно 40 тис. грн.

Заробітну плату народних депутатів України було б правильно прив’язати до стану економіки країни. Таку думку спікер Верховної Ради Дмитро Разумков висловив в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”, яке було опубліковано 30 вересня.

На запитання, яка в нього зарплата, спікер відповів: “Десь 40 тис. буде, я ще не отримував”.

Читайте також:  “Це професійна людина”: Разумков зробив термінову заяву про майбутного главу Кабміну. Названо прізвище

“Із чого ми виходимо. 30–40 тис. грн за мірками країни – це багато, за мірками Києва – це не дуже багато. Напевно, було б правильно, щоб заробітна плата депутата була прив’язана до зростання економіки”, – сказав Разумков.

За його словами, щоб не було корупції, мають бути “гідна оплата праці та жорсткий контроль”.

“Батіг і пряник. І цей батіг або навіть меч має рубати, абсолютно незважаючи на те, у якій ти фракції, в монобільшості, у малобільшості, у меншості – де б ти не був, якщо ти вирішив, що тобі дозволено вкрасти з бюджету, то ти маєш сидіти. Тому можна пробувати когось купити, але можна ж отримати і спротив. Якщо ти не збираєшся красти, якщо ти чесний депутат і ти прийшов не для того, щоб потім піти з депутатського крісла й пересісти в новий 600-й Mercedes, якого в тебе не було, то є запитання. А якщо ти прийшов попрацювати на цю країну, то ти не крастимеш”, – вважає Разумков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.