facebook

“Будемо захищені”: термінова заява Зеленського на брифінгу. Капітуляції не буде

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 1 жовтня, виступив з екстреною заявою про ситуацію на Донбасі і “формулу Штайнмаєра”.

Брифінг голови держави в Києві почався о 19:00 (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Президент розповів про головні домовленості, досягнуті на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську і відповів на кілька запитань. Всього пресконференція зайняла не більше 15 хвилин.

Про розведення військ


“В першу чергу, була досягнута домовленість про початок розведення військ – я всіх вітаю з початком, дуже віримо в це – розведення військ у Петрівському і Золотому. Хочу заспокоїти, до речі, місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені, і відведення військових ніяк не вплине на вашу безпеку. Прикладом цього є – ви знаєте прекрасно ситуацію в Станиці Луганській, де відбулося успішне розведення військ”, – сказав президент.

Про “формулу Штайнмаєра”

“За умови, що там відбудуться вибори згідно з Конституцією України і після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за міжнародними стандартами. Ніяких виборів під дулом автоматів не буде!” – підкреслив Зеленський.

“Буде новий закон, який розробить парламент, радячись із суспільством. Не буде ніякої капітуляції! “Формула Штайнмаєра” повинна бути імплементована в новий закон про особливий статус, якого ще немає”, – продовжив він.

При цьому, на питання журналістів, чи була підписана 1 жовтня в Мінську “формула Штайнмаєра”, Зеленський відповів, що це потрібно обговорювати в “нормандському форматі”.

“Вас тільки це цікавить? А як же наші хлопці в полоні?” – обурився він.

Про вплив Трампа
Зеленський сказав журналістам, що ніхто не може впливати на нього, як президента незалежної країни. Також глава України відхрестився від звинувачень у зв’язках з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані.

Читайте також:  За кожен грам викраденого бурштину буде покарання! Зеленський вніс у Раду жорсткий закон

“Я ніколи з ним не зустрічався. Ніколи. І не говорив”, – запевнив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.