facebook

Переполох з курсом долара: що буде до кінця року, експерти видали все

Курс долара в Україні рекордно підскочив на початку жовтня

Експерти розповіли, що сталося, і чого чекати українцям далі, пише Obozrevatel.


Головних причин падіння гривні називають дві, це експортери, які перестали продавати виручку, щоб дочекатися більш вигідного для себе курсу і іноземці, які перестали так активно закуповувати державні цінні папери України.
Виділяють і інші фактори.

“Дійсно, протягом тижня гривня зазвичай зміцнюється, під вихідні” падає “. А тут гривня” різко впала “. Я б сказав, що досить різко. Думаю, що не тільки фактор попиту і пропозиції на ринку зіграв свою роль, але і політична обстановка ( “формула Штанмайєром”, Трамп-Зеленський, ситуація з МВФ і т. д). Також, вважаю, на цьому різке подорожчання спекулянти добре заробили “, – відзначає економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Єгор кияне.

Вказують і на паузу у співпраці з МВФ (яку, до речі, спростували днями в Кабміні).

Відзначимо, Єгор кияне вважає, що поки рано говорити про закінчення періоду сильної гривні. На його думку, ситуація ще може змінитися.

У той же час аналітик Єгор Комов не так оптимістичний. Ще кілька днів тому більшість експертів були упевнені: рекордно дешевий долар ось-ось вразить ринок. Зараз же, після повороту на ринку, Комов розраховує на плавну девальвацію.

“Думаю, дуже плавне зниження спостерігатимемо. До 26-26,5 грн/$, з періодичним виходом до 27 грн / $, будемо рухатися до кінця року. Це не є ні для кого сюрприз. Така тенденція повторюється з року в рік. це непогано і недобре. Сезонні девальвації і ревальвації властиві багатьом ринкам. А в Україні ж поки що без сильної економіки і міцних фінансів складно переламати ці фактори”, – підсумував Комов.

Читайте також:  “Українці почнуть отримувати листи щастя”: у МВС повідомили, коли запрацює автоматична фотофіксація порушень ПДР

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.