facebook

Класичної пенсії більше не буде! У Зеленського виступили з розгромною заявою. Українці шоковані

Українських пенсіонерів заінтригували новими стандартами виплат. З’явилася інформація, що до 2023 року в державі може з’явитися так званий “другий рівень” пенсійної системи, який передбачатиме обов’язкові накопичувальні внески всіх громадян, які працюють.



Про це в одному з нещодавніх інтерв’ю заявив глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв.

“Другий рівень — це один з пунктів програми президента Зеленського. Але його запуск — це питання не найближчої перспективи, зазначив Хромаєв. Поки ми працюємо над законопроектом, але що точно можу сказати, що запуск другого рівня не може відбутися раніше 1 січня 2023 року. Такий орієнтир ми на даний момент закладаємо в законопроект”, – пояснив суть нової системи Тимур Хромаєв.

За словами експерта, класична трирівнева пенсійна система складається з солідарної (Пенсійний фонд, який наповнюється за рахунок єдиного соцвнеску), обов’язкової накопичувальної (паралельно з ЄСВ працююче населення робить відрахування, як правило, у недержавні пенсійні фонди) і добровільної накопичувальної (ті ж НПФ, але тільки за бажанням окремих громадян) частин.

Читайте також:  В Україні різко зросли пенсії та доплати: кому очікувати на підвищення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.