facebook

Ротань: Одним тільки матчем ми можемо обернути мрії в реальність

Капітан дніпропетровського Дніпра Руслан Ротань прокоментував успіх своєї команди в Лізі Європи

1629605




“Звичайно, ніхто подібного не очікував. Команда була налаштована, горіла бажанням, але спочатку подібне досягнення могло здатися чимось фантастичним. Однак потихеньку казка почала перетворюватися на дійсність. З кожною грою ми додавали, ставали впевненішими. І ось ми у фіналі єврокубка.Напевно, пізніше ми це усвідомлюємо. Поки ж нас просто долають дуже приємні емоції.

Читай також: Дніпру потрібно не дати розбігтися футболістам Севільї – Вацко

Прийнявши Дніпро, Маркевич говорив, що у нас хороша, зіграна команда, однак їй потрібно додати в деяких компонентах. Він наголошував, що ми повинні бути більш впевнені в собі, і мав рацію. Завдяки тренеру в цьому плані ми стали набагато сильнішими. Я б акцентував увагу на чудовій атмосфері, що панує в команді. Ти завжди можеш сподіватися на свого партнера, на те, що він виручить і не підведе – це дуже важливо. На тренуваннях ми не били байдики, віддаємося на всі сто, в побуті ми допомагаємо один одному, часом разом відпочиваємо. У нас команда – як кулак. І все це стало запорукою сьогоднішнього прориву.

Цим колективом ми граємо давно. Ми зіграні, добре один одного знаємо.Найважливіше, що з кожною грою росла наша психологічна впевненість. Завдяки цьому ми ставали сильнішими. Не стільки прогрес в ігровому плані, скільки саме цей фактор виявився вирішальним і допоміг нам дійти до фіналу. На поле виходять 11 осіб, і всі разом ми робимо одну роботу. Я повинен допомогти хлопцям, хлопці повинні допомогти мені. У нас всіх – єдина мета. Ступінь своєї відповідальності я усвідомлюю, і якщо чимось можу допомогти, зроблю це із задоволенням. Але повторюся: цілі домагається команда, а не окремі гравці – будь то капітан або хтось ще.

Читайте також:  Півзахисника Шахтаря хочуть клуби з Близького Сходу

Читай також: Емоції залишилися, і на фінал Ліги Європи їх вистачить – Федецький

Спочатку було дуже важко. Фактично ми грали при порожніх трибунах. На матч проти Карабаху, наприклад, прийшло дві-три тисячі осіб, підтримки практично не було. Звичайно, хотілося, грати на очах своїх уболівальників, хотілося подарувати єврокубкові матчі Дніпропетровську. Але така вже ситуація в нашій країні, ми повинні приймати ці правила гри. Думаю, такий стан речей нас загартував, а глядачів на трибунах з кожною грою ставало все більше і більше. На півфіналі стадіон був практично заповнений – спасибі киянам, які прийшли підтримати Дніпро.

Севілья – чинний володар трофея і фаворит нашої пари. Дуже хороша іспанська команда з хорошими виконавцями, яка любить атакувати і відповідає всім вимогам сучасного футболу. Я дивився матчі Севільї в Примері. Вона грала на рівних і з Барселоною, і з Реалом. Буде цікаво перевірити себе на тлі цього суперника.

Напруга буде дуже великою. Всі розуміють, що одним тільки матчем ми можемо обернути мрії в реальність. Так, ціль поруч, але ми повинні бути холоднокровнішими і спробувати рухатися до цієї гри в звичайному режимі.Готуватися через матчі чемпіонату і кубка країни, але тримати Лігу Європи в розумі. Напевно, не кожному в житті надається подібний шанс. Зрозуміло, що хтось вже встиг зіграти і за десять подібних фіналів, але для мене він – перший, і я дуже пишаюся”, – повідав Ротань.

Нагадаємо, фінал Ліги Європи Дніпро – Севілья відбудеться 27 травня у Варшаві. На СПОРТ bigmir)net буде доступна текстова онлайн трансляція матчу Дніпро – Севілья.

Додамо, раніше ми повідомляли про те, як можна придбати квитки на фінал Ліги Європи.

Читайте також:  Футбол: УЄФА прийняло рішення відсторонити "Дніпро" від єврокубків

Шукайте деталі в групі Facebook