facebook

У Росії звинувачують колишнього прем’єра у сепаратизмі

Касьянова просять перевірити на предмет сепаратизму через заклики повернути Україні Крим.

1629596




Депутат Держдуми Росії Євген Федоров готує запит на ім’я голови Слідчого комітету Росії (СКР) Олександра Бастрикіна, в якому просить провести перевірку заяв колишнього прем’єр-міністра країни Михайла Касьянова деяким іноземним ЗМІ про необхідність повернення Криму до складу України, пишуть Известия.

На думку Федорова, висловлювання Касьянова підпадають під дію ч. 2 ст. 280.1 КК РФ “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ”, яка загрожує 5 роками позбавлення волі.

“У КК РФ є конкретна стаття, яка регламентує відповідальність за сепаратистські висловлювання. За його візит до Вашингтона і консультування ворога ми вже направили звернення в органи, тепер направимо додаткове звернення з проханням розглянути нові деталі його діяльності. Слова про необхідність повернути Крим – це кримінал в чистому вигляді”, – вважає депутат Держдуми.

Як повідомлялося, Україна визначила дату початку агресії Росії з 20 лютого 2014 року. Напередодні Кабмін звернувся до Верховної Ради визнати датою початку окупації Криму 20 лютого минулого року.

Читайте також:  Троє українців загинули на риболовецькому судні на Канарах − ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook