facebook

Долар по 30: що буде з гривнею та чи варто українцям скуповувати іноземну валюту

Минулий тиждень відзначився значними коливаннями валюти. Українська гривня дещо послабилася у ціні.



Мізерні обсяги, які були розміщені ОВДП у процесі останнього аукціону, а також виведення нерезидентами майже половини мільярда гривень з ринку, що займається облігаціями у валюту. Це дозволило вивести гроші з країни.

Американські торги в готівковому ринку показали, що ціна долара стала активно злітати практично до двадцяти шести гривень. Однак в кінці тижня ціна зупинилася на рівні 25 гривень за один долар США.

Національний банк почав також активно діяти. Він продав приблизно двісті мільйонів доларів, для погашення ажіотажу, які відкрився в першій половин чинного тижня. Поступово банк початку відкуповувати гроші і зміг повернути приблизно сорок мільйонів доларів.

Експерти ж заявляють, що зниження ціни гривні прогнозоване. За останні три дні регулятор витратив 200 мільйонів доларів на підтримку гривні. Чимало економічних суб’єктів вирішили, що оскільки на гроші від нерезидентів чекати не варто, свого піку нацвалюта вже досягла і попит швидко перевищив пропозицію. На думку економіста, зараз курс долара підвищується, бо влітку був штучно зменшений у рази.

Читайте також:  Кого мобілізують перш за все у разі нападу Росії: відповідь Порошенка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.