facebook

Директор міського пологового врешті таки прокоментував смерть породіллі

Як раніше повідомляло “МІСТО”, минулої неділі у Франківському пологовому померла породілля. Її чоловік уже звернувся до правоохоронців для розслідування інциденту.
Керівництво пологового до сьогодні відмовляло в коментарях журналістам.

Сьогодні ж на сторінці Перинатального центру у ФБ оприлюднили коментар директора:

“Директор Комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» Сергій Стефанко сьогодні дав коментар з приводу смерті породіллі, яка сталась в закладі.

«Приносимо щирі співчуття рідним породіллі, яка померла. У Міському перинатальному центрі працюють компетентні органи з розслідування причин її смерті. Адміністрація закладу всіляко сприяє розслідуванню даного прикрого випадку. На жаль висновки і коментарі можна буде давати лише після отримання результатів роботи експертів», – зазначив Сергій Львович.”

Вагітність у жінки була першою. Після пологів виникла сильна кровотеча. Однак, що саме стало причиною смерті – наразі невідомо.

Новонароджена дитина у важкому стані та перебуває у реанімації.

Як повідомили в Управлінні Нацполіції області, вчора до правоохоронців звернувся чоловік жінки, яка померла, щодо дій працівників перинатального центру розпочато кримінальне провадження за статтею 140 (ч.1) ККУ (Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також:  Мешканці Івано-Франківська обурені, що комунальники розрили, нещодавно відремонтовану, вулицю Тичини (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.