facebook

Порошенко запропонував “формулу українського миру”

Колишній президент назвав сім кроків, які, на його думку, необхідно реалізувати стосовно Донбасу.

Колишній президент, нардеп від Євросолідарності Петро Порошенко надав “формулу українського миру” для врегулювання конфлікту на Донбасі. Сім запропонованих кроків він опублікував у Twitter у четвер, 10 жовтня.

За його словами, для реалізації запропонованої формули країні необхідно наполягати на принципах “спочатку безпеки”, “нічого не узгоджено, поки все не узгоджено” і “тільки через безпеку до виборів”. Він додав, що формула Штайнмаєра повинна розглядатися тільки як складова дорожньої карти виконання мінських угод. На думку Порошенка, розведення сил на Донбасі має відбутися тільки за умови постійного і всеосяжного припинення вогню.




“Росія і бойовики повинні повернути дві з половиною тисячі кілометрів, це пряма вимога Мінська”,
– написав він.

При цьому екс-президент висловив упевненість, що моніторингова місія ОБСЄ отримає безперешкодний доступ до всієї непідконтрольної Києву території, щоб стежити за російсько-українським кордоном.

Крім того, у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську він запропонував створити підгрупу з питань кордону. Порошенко також радить наполягати на розгортанні багатонаціонального миротворчого контингенту ООН на Донбасі.

Екс-президента додав, що Київ повинен відновити на території регіону оподаткування “в рамках правового поля України”, фінансову і банківську систему, а також повернути українську власність. “Тільки це дасть підстави і можливість в повній мірі відновити соціальне забезпечення регіону”, – зазначив Порошенко.

Як відомо, Порошенко виступає проти формули Штайнмаєра, узгодженої Україною в Мінську. Він заявляє, що такої формули не існує. При цьому він ще у 2016 році розповідав про імплементацію цієї формули.

Читайте також:  В Україні запроваджують електронну чергу на перетин кордону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.