facebook

Франківський Ілон Маск створив акумулятор, що перевершує аналог Tesla

В Івано-Франківську створили батарею, краще ніж у Tesla. Це не жарт. Далі про франківського винахідника Сергія Камінського

Нагородження Нобелівською премією вчених, які створили літій-іонний акумулятор енергії привело до того, що в Івано-Франківську згадали про місцеве винахідника. В івано-франківській Кремнієвій долині – Промприладі – тим часом з’явився винахідник, що орендує невелику лабораторію, який через кілька десятиліть може затьмарити їх славу.

Про це повідомляє «Ліга Tech».

За словами винахідника Сергія Камінського, створений ним матеріал можна буде використовувати в акумуляторах і накопичувачах енергії.

Винахід Камінського, створений вуглецевий матеріал є самим енергоємним в світі, проте не э токсичним, оскільки виготовлений з відходів сільського господарства. З наступного року бізнесмен обіцяє почати виробництво акумуляторів нового типу.

«Ми фактично вже виробляємо батареї. В Україні продажі поки не плануються. У нас на кілька років вперед черга з-за кордону. Попередні замовлення — від деяких компаній з Німеччини та ОАЕ», — заявив винахідник.



ванофранківський винахідник також показав порівняльну таблицю своїх майбутніх акумуляторів, порівнявши їх з акумуляторами Tesla. Виходячи з таблиці, український аналог нібито в кілька разів перевершує акумулятор Tesla за кількістю перезаряджень, по швидкості зарядки і за собівартістю.

При цьому Камінський називає класичні акумулятори «хімічним заводом» і зазначає, що в разі пошкодження звичайних батарей люди отримують «пари сірчаної кислоти», при цьому його акумулятор в разі пошкодження «виділятиме водяну пару з іонами йоду».

Свого часу розробник також відзначав, що в травні 2017 року віддав свій матеріал на аналіз в лабораторію Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України (ІСПЕ). Журналісти зв’язалися зі старшим науковим співробітником лабораторії, де отримали відповідь: “властивості вуглецевого матеріалу дійсно вимірювалися в інституті, проте для одного зразка з недостатньою кількістю матеріалу, що призводить до похибки”.

Читайте також:  Помста чи конкуренція? Фермеру з Тернопільщини спалили техніку

“Інститут не проводив вимірювання ємності матеріалу ні в лужному, ні в органічному електроліті. Заявлені питомі енергоємності матеріалу — фантастичні. Не описано, що є катодом, що є анодом. Це не повинно бути секретом. 10 000 циклів — хтось може це підтвердити? І найголовніше: коли у них був час на проведення такого експерименту?”, – відзначили в інституті.

У своїх постах на Facebook Камінський раніше навіть публікував картинки, на яких зображений концепт батареї:

“Мета моїх постів про R&D та розвиток теми акумуляторів.
– Донесення думки про необхідність розвитку накопичувачів електричної енергії для добового балансування електричної енергії;
– Розвиток систем накопичення, створення мереж (Smart-Grid, наприклад), включення накопичувачів у різні мережі, як локальні, побутові, так і загальнодержавні і транскордонні;
– Системне використання накопичувачів на різних рівнях споживання/генерації/розподілення, створення нових способів, нових форм, нових ідей використовування різних акумуляторів це один з небагатьох ресурсів, одна з небагатьох тем, коли Україні не треба наздоганяти якісь інші країни. Тут ми можемо бути якщо не значно попереду, то на рівних. Весь світ тільки входить в цю еру.
– Створення робочих груп, нових об’єднань, нових стартапів, нових бізнесів, нових можливостей;
– Використання накопичувачів, наприклад, може взагалі відкинути необхідність використання вугільних ТЕС. Багато хто скаже, що ж тоді робити з тисячами шахтарів?! Я відповім: хто сказав, що не треба буде добувати вугілля?! Питання в тому, що добувати вугілля щоб його спалювати, це все ж таки тупо та ще й небезпечно для життя і довкілля. Я сам з шахтарського міста і мій батько і дід були шахтарями.
Вугілля можна використовувати для інших цілей, із значно більшою надлишковою вартістю. А це вже і інший рівень заробітних плат і покращення екології і створення нових секторів економіки з високим технологічним рівнем;

Читайте також:  Прикарпатець винайшов тестер, який виявляє спори шкідливих грибів на продуктах харчування. ВІДЕО

Мій продукт для України це структурні, системні, технологічні і ідейні зміни.
У мене нема необхідності рекламувати чи продавати власні акумулятори ні приватним покупцям ні компаніям тут в Україні. Це просто розфокусує мене і мою команду.
Та і самим покупцям батарей тут в Україні це не принесе значної користі. Це як поїсти цукерки перед борщем. Звісно, хтось скаже, що можна так і не дочекатися борща.
Дочекаєтесь.
Особливо, якщо не просто чекати, а діяти“, – про це пише винахідник з Івано-Франківська Сергій Камінський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.