facebook

Журналіст про Зеленського: “Я зрозумів, що він не зрадник і не падлюка”

Журналіст, Айдер Муждабаєв, про марафон Зеленського: “Я зрозумів, що він не зрадник і не падлюка”. У соцмережі журналіст написав, що розкусив президента. Але, якби він був його другом, то відговорив би його йти на головний пост української держави.



Подаємо його текст повністю.

“Мені щиро шкода. Всіх. І Володимира, і себе, і кримських татар, і українців, і Україну. Мені здається, сьогодні я трохи зрозумів Володимира. Він добра, хороша людина, майже мій ровесник. Я був би не проти мати такого друга. Він не зрадник, не падлюка, він з почуттями і переживаннями, з людськими реакціями. Не чинуша, не зарозумілий і не гівно. Дружити, говорити про те про се, випивати з ним мені було б цікаво. У мирний час.

І якби я мав можливість мати такого друга, — я б не радів його походу в президенти України. Я б, як міг, його відмовляв. Говорив би, що “тільки через мій труп”, саме так друг відмовляє хорошу людину від смертельного трюку в куражі. І картав би себе останніми словами, якби мені це не вдалося.

Володимир ув’язався в бій, в якому він не може стати переможцем. Це не вистава, не рестлінг — це фул файтинг. Запутана арена. Виходячи проти звірів-бійців, які не з чуток знайомі з кров’ю, з віточкою миру, ти повинен розуміти, чим це закінчиться. Ні, не так. Розуміючи, чим закінчиться, на фул файтинг з віточкою не виходять. Це самогубство без варіантів.

Шкода, що у Володимира не виявилося такого друга, як я, хто його дійсно любить і любить його країну. Бути “президентом миру” в країні, на яку напав найстрашніший і жорстокий ворог на планеті, фізично неможливо. Це навіть не з розряду фантастики. Це фільм жахів, гарантована загибель, зовні або всередині. Це роль, яку неможливо зіграти без трагічного фіналу. Ця п’єса запрограмована на смерть.

Читайте також:  “Побитий і обпечений”. 4-річний малюк потрапив у жахливу ДТП. Залишилась лиш купа брухту

Я не про смерть фізичну, хоча за нинішніх обставин для кожного з нас вона ймовірна. Я про смерть будь-яких мирних планів, ілюзій, а разом з ними — цілком можливо — країни.

Ризик отримати такий результат просто величезний. Путін — безжалісний досвідчений мисливець, він такого підходу до себе не пробачить. “Президент миру” в Україні для нього — всього лише суб’єктивна жертва, шанс на вирішальний стрибок. Він кинеться на нас: по-моєму, це просто без варіантів. Акули відчувають запах крові тих, хто мирно купається. І останні можуть при цьому веселитися, пірнати, навіть гратися з акулою, не розуміючи, що їм вже підписали смертельний вирок.

Ні, я не буду насміхатися і тролити, і хайпувати, хоча приводи для цього знайти можна. Ні зараз, ні потім не буду. Все на грані серйозності. Знадобиться будь-яка допомога для України і її президента в корисних справах — я готовий допомагати. Але чесно зізнаюся, що в результат я не вірю. Вболівати за нетреновану хорошу людину на рингу можна, але щиро вірити в те, що це допоможе йому отримати перемогу — ні. Це для мене занадто, я ж не дитина і не фанат.

Закінчу тим, з чого й почав. Мені всіх нас шкода. Попереду війна, до якої треба серйозно готуватися. Я це розумію, і буду. І Володимиру пораджу, хоча він мене не почує, а якщо почує, то не сприйме, судячи з усього. Мабуть, він зараз на своїй хвилі. Але, коли ця хвиля безсило розіб’ється об скелі, може бути занадто пізно. Нам всім буде важко. Знайдіть слово більш важчого смислу, ніж “важко”. Я його знайшов, але писати не буду.

Читайте також:  Ляшко розповів, коли області України почнуть виходити із "червоної" зони

Коментувати окремо відповідь Володимира на питання про Кримськотатарську автономію в складі України, питання життя і смерті для мого народу, яке задала розумна, щира, ніжна, Гульсум Халілова, я не бачу смислу. “За все хороше, проти всього поганого” — не приймається, це зеро, а розуміння, на жаль, немає. Тепер що буде, то буде, хіба у кримських татар є якийсь вибір? Загублено все, і за спиною море, ми не можемо мріяти про мир, який неможливий. Наш досвід підказує одне; і ми не можемо здаватися, це не варіант.

Для мене все це сумно. Все, що зараз написано, про що я зараз думаю, абсолютно все”.

“Я зрозумів, що він не зрадник і не падлюка”, — так сказав журналіст про Зеленського. Але в нього немає досвіду, щоб виходити на ринг з політичними акулами. Проте, якщо треба буде, то журналіст готовий йому допомогти у боротьбі за Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.