facebook

“Насолоджувались смертю”: У Сумах дві дівчини втопили у колодязі пару кошенят та зняли це на відео

Зловмисницям загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

У Сумах після оприлюднення у кількох соціальних мережах відео, на якому дві дівчини кинули в колодязь двох кошенят, розпочато кримінальне провадження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні ввечері, 16 жовтня, повідомила речниця прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«Щойно за фактом жорстокого поводження з тваринами розпочато кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 3 ст. 299 КК України. Мова йде про оприлюднене на сторінці у Фейсбук відео, на якому дві дівчини кинули в колодязь двох кошенят.

Попередньо з’ясовано, що подія сталась у м. Суми. Інші обставини, а також особи дівчат, буде встановлено в ході слідства», – написала Науменко.

Вона також повідомила кореспонденту УНІАН, що розслідування справи вестиме Сумський відділ поліції за процесуального керівництва Сумської місцевої прокуратури. Раніше сьогодні в Instagram, Facebook та YouTube з’явилося відео, на якому дві дівчини кидають у колодязь двох котів. Судячи із задоволеного вигляду дівчат, саме так вони розважалися.

В кінці запису після падіння тварин у колодязь чути сплеск води та звучить ненормативна лексика з вуст однієї із зловмисниць.

Це відео викликало цілий шквал обурення користувачів соцмереж, які вимагають від правоохоронців ідентифікувати зловмисниць та притягти їх до суворої відповідальності. Багато дописувачів не соромляться у своїх коментарях нецензурних висловів та заявляють про готовність до самосуду.

Тим часом у групі «Безпечне місто Суми» в мережі Telegram її учасники зазначають, що ідентифікували обох дівчат із скандального відео.

Також знайомі цих дівчат розмістили в соцмережах фото і контактні дані правопорушниць.

З’ясувалося, що вони обидві навчаються на першому курсі Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну. Пізніше речниця Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що «особи дівчат встановлені».

Однак по відео можна сказати, що учасників події було не менше трьох, адже, однозначно, на місці був і автор відеозйомки, який знімав обох дівчат із котами на руках у повний зріст, тож вести селфі-зйомку самі вони не могли.

Про автора відео Біганова поки що нічого не повідомляє.

Довідка УНІАН.

Ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Читайте також:  У Сумах двоє студентів-іноземців зґвалтували 25-річну дівчину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.