facebook

“При такій недолугій владі, люди будуть гинути й далі. Я на відміну від нинішнього президента служив в армії”, – Москаль

Геннадій Москаль в інтерв’ю телеканалу NewsOne розкритикував впровадження в Україні так званої “формули Штайнмайєра”.

Відомий український політик, екскерівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в інтерв’ю телеканалу NewsOne розкритикував впровадження в Україні так званої “формули Штайнмайєра”, передає УБН.

Москаль зазначив, що українська армія повинна не відступати, а наступати.

Так, ведуча попросила політика пояснити, чому на його думку, “формула Штайнмайєра” є неефективною.

“Лише за добу у нас двоє загиблих і один поранений. На Донбасі – гинуть люди.”, – зазначила ведуча.

“При такій недолугій владі, люди будуть гинути й далі. Минула влада у цьому питанні теж була такою.”, – відповів Москаль.

“Ми постійно сварилися з Муженком (Начальник Генерального штабу ЗСУ з 3 липня 2014 по 21 травня 2019, – ред.). Він казав, що я у військових питаннях нічого не розумію. Але я, на відміну від нинішнього президента, служив у збройних силах. Хоч і в радянських, але служив.”, – зазначив політик.

“Я говорю про те, що українська армія повинна не відступати, а наступати. Що дає кілометр розведення військ?.. 129 пунктів лишиться у кого? Невідомо у кого. В нейтральній зоні, куди будуть ходити бойовики або будуть ходити наші війська, або там триватимуть бої? Якщо ми відступаємо, то про який мир ми можемо говорити? Для чого розводити війська на кілометр? Що це для військової стратегії дає? Просто створити картинку: ми за мир, в полі трактор дир-дир-дир. Ось і все”, – зазначив він.

“Ніякого розведення бути не може. Де зараз на зиму будувати нові бліндажі, нові укріплення? А що робити з тими, що кожна адміністрація будувала фортифікаційні споруди, витративши десятки мільйонів кожної області? Що з ними робити? Віддати керівнику ЛДНР в якості гуманітарної військової допомоги від України?” – резюмував Москаль.

Читайте також:  Увага: військкоматам наказали готувати повістки українським чоловікам

Дивіться на відео з 18 хв.:

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.