facebook

Не всіх торкнеться: Новосад пообіцяла збільшити зарплату вчителям у 2020 році

Міністерка освіти Ганна Новосад пообіцяла підвищити зарплату педагогам і внести зміни у проєкт Держбюджету на 2020 рік до його фінального ухвалення.

Про це повідомила очільниця МОН на Facebook-сторінці, називаючи свої головні досягнення під час роботи в уряді. За її словами, відомство повинне підтримати категорії педагогів, які отримують найнижчу зарплату: молодих вчителів, майстрів виробничого навчання та вихователів.

“Заробітні плати освітян в проєкті першого читання залишалися на рівні 2019 року + індексація. Наша мета з комітетом з питань освіти, науки та інновацій – до другого читання вийти зі змінами до рівня заробітних плат. Буду відверта, виконати в повному обсязі 822 постанову буде вкрай складно, її потрібно переглядати”,



– наголосила Новосад.

Очільниця Міносвіти також розповіла, що такі правки до бюджету подавались відомством та були підтримані освітнім комітетом Верховної Ради.

“Переконана, що знайшовши кошти на дороги, аеропорти і фестивалі, ми точно можемо знайти їх на підвищення престижності праці освітян”, – додала міністерка.

Читайте також:  Вчителі дуже втомлені: дослідження показало серйозну проблему в Україні, яка може відбитися на школярах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.