facebook

Розповіли, коли секс починає шкодити

Сексуальний потяг – більш ніж нормальне явище. Однак у деяких випадках звичайний потяг до сексу перетворюється на одержимість.

Експерти WomanHit пояснили, наскільки небезпечно постійно відчувати інтимний голод.

Чи є якась норма?


Не можна сказати напевно, що одна й та ж людина буде відчувати однаковий рівень потреби в сексі протягом усього життя. Яскравим прикладом може стати підлітковий вік, коли через нестабільний гормональний фон підлітки не можуть думати ні про що інше, крім сексу.

Як правило, щойно підліток проходить цей етап, його організм заспокоюється і перестає шукати секс у кожному зустрічному, однак це не означає, що потреба в інтимі зникає зовсім. Що цікаво, якщо чоловіки проявляють найбільшу сексуальну активність саме в пубертатний період, то жінки досягають піку бажання, починаючи з 30 років: річ у тому, що до цього віку жінка повністю приймає себе, розуміє свої бажання і вміє їх задовольняти, саме тому її інтерес до сексу значно підвищується.

Коли секс стає приводом для занепокоєння

Звичайно, кожен з нас самотужки визначає частоту та якість сексу, проте є певні ознаки, які повинні дати вам зрозуміти, що секс починає становити небезпеку для вас й іноді для оточуючих.

Ви не можете впоратися з потягом до близькості

Іноді людина і сама не розуміє, що у неї є проблема. Коли ви й ваш партнер повністю задоволені своїм сексуальним життям, приводів для занепокоєння не виникає, однак якщо ви починаєте помічати, що вас переслідують нав’язливі думки про секс або ви всіма силами намагаєтеся схилити партнера до інтиму, хоч він цього й не хоче, варто задуматися над відвідуванням спеціаліста – почніть з психолога.

Читайте також:  На Львівщині матір продала 17-річну доньку у бордель

Ви починаєте знімати стрес виключно за допомогою сексу

Так, такий спосіб заспокоєння дійсно ефективний, але тут важливо розуміти, що, як тільки інтим стає виснажливим, ви це розумієте, але не можете нічого зробити – це тривожний дзвінок. Як правило, люди з обсесивно-компульсивним розладом справляються з тривогою способами, які можуть порушувати спокій навколишніх: і якщо постійне миття рук у людей з подібним діагнозом може ніяк не вплинути на соціальне життя людини, то постійна потреба в сексі напевно стане помітною для близьких і знайомих, що викличе певні питання і рано чи пізно вам натякнуть або скажуть прямо, що вам потрібна допомога.

Стресу в парі стає більше

Секс не повинен викликати дискомфорт – ні фізичний, ні психологічний. Щойно ви помічаєте, що ваш організм вимагає сексу, і при цьому ви навіть не замислюєтеся про свою безпеку або безпеку партнера, це ознака порушень. Поки цей стан не досягнув піку свого розвитку, слід негайно проконсультуватися із сексологом.

Ви не думаєте про почуття інших людей

Найнеприємніше в наявності розладів інтимного характеру – вони можуть нести реальну загрозу для оточуючих. Таке трапляється не дуже часто, й такій поведінці, як правило, передує серйозна психологічна травма. Людина перестає замислюватися про правила та може дійти до крайності – порушити закон, наприклад, здійснивши домагання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.