facebook

Скалецька показала велику перемогу МОЗ: подружилися з бізнесом, “будемо разом”

“Доступні ліки” – це один із найуспішніших прикладів ефективної взаємодії влади та бізнесу, адже завдяки програмі, кожен українець, який страждає на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму має безоплатний доступ до якісних ліків.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook очільниця міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Міністерка нагадала, що у п’ятницю, 25 жовтня в Києві стартував Форум партнерства держави та бізнесу “Реімбурсація 2.0. Нові можливості”, у якому мають змогу взяти участь керівники та партнери аптечних закладів, виробники ліків та представники дистриб’юторських компаній, міжнародні партнери.

“Захід організований НСЗУ Національна служба здоров’я України за підтримки проекту USAID Ukraine – USAID Україна «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed)”.
наголосила Скалецька
Скалецька подякувала бізнесу за ефективну співпрацю із державою та зазначила, що до програми вже приєдналися більше 7 тисячі аптек по всій Україні:

“Це партнерство дає нам не лише перемоги, а й нові виклики. Наприклад, розширення програми і включення нових ліків до переліку «доступних». Цього очікують українці”.


Зоряна Скалецька
Міністерка вважає, що залишилося вирішити проблему доступності ліків для громадян, які проживають у віддалених населених пунктах. Скалецька наголосила, що цю проблему допомагає вирішити електронний рецепт, проте цього недостатньо.

“Ми будемо разом над цим працювати”.
Зоряна Скалецька

Читайте також:  Антибіотики проти COVID-19: у МОЗ пояснили, чому таке лікування не допоможе

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.