facebook

Українці в діаспорі зможуть отримати подвійне громадянство

Надання українцям права подвійного громадянства дозволить Україні більш ефективно використовувати потенціал співвітчизників з діаспори, які прагнуть допомогти батьківщині своїх предків.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба (підкреслюючи, що висловлює особисту думку, а не всього уряду), аргументуючи необхідність надання українцям права подвійного громадянства наступними причинами, повідомляє УНН.




“Якщо в майбутньому в українському уряді з’являться нові представники діаспори з громадянством Канади або США, але готові працювати на нашу країну, українська держава повинна мати вже готову модель співпраці з ними, а не вигадувати всілякі схеми”
, – повідомив віце-прем’єр.

Він також додав, що лібералізація політики у сфері громадянства дасть можливість утримати в українському просторі мільйони українців, які виїхали за межі України й отримали громадянство іншої країни, але все ж охочих зберегти зв’язок зі своєю батьківщиною.

“Ми не повинні відкидати цих людей. Ми і так багатьох втратили”, – сказав Кулеба.

Віце-прем’єр висловив думку, що толерантне ставлення держави до другого громадянства дозволить вирішити питання наявності у десятків тисяч українців угорських і румунських паспортів, які отримували, щоб вільно переміщатися по Євросоюзі.

Тим не менше, Кулеба відкинув можливість визнання Україною російського громадянства як другого: “Право подвійного громадянства не має ні за яких обставин застосовуватися до країни-агресора”, – зазначив він.

Читайте також:  Директор публічно пpинизила школярку на шкільній лінійці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.